Împrumut fără garanții: ce este?

Imprumut negarantat

Împrumuturile fără garanții sunt oferite de aproape toate băncile de astăzi, vom înțelege ce este, care sunt caracteristicile unui împrumut de consum fără garanții. Un credit de consum fără garanții este un împrumut care este oferit de bancă fără gaj și garanții.

De regulă, ratele dobânzilor la un împrumut fără garanție depășesc în mod semnificativ ratele pentru împrumuturi similare cu ipotecă sau sub o garanție. Acest lucru se datorează faptului că banca înțelege riscurile și stabilește  în ratele dobânzilor acele pierderi care pot fi primite în cazul nerecuperării împrumutului. Fără îndoială, banca pune și riscuri într-un împrumut obișnuit pe cauțiune sau garanție. Cu toate acestea, în cazul unui împrumut fără garanții, acestea sunt mai mari. O altă opțiune a unui împrumut de consum fără garanții poate fi un împrumut exclusiv pentru clienții salariați, adică cei care primesc un salariu sau o pensie pe cardul acestei bănci.

În acest caz, un împrumut fără garanții poate fi emis în aceleași procente ca și în prezența garantului. În unele cazuri, banca va oferi credite negarantate clienților salariați cu o istorie bună a creditului, chiar și în condiții mai favorabile.

 O altă caracteristică a împrumuturilor negarantate este că, de obicei, aceste împrumuturi nu au o sumă mare. Acest lucru este, de asemenea, asociat cu riscuri crescute în relațiile cu debitorii. Aceste împrumuturi sunt, de asemenea, o formă comună de împrumuturi pe termen scurt.

Imprumut negarantat

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să confirmați nivelul salariului pentru a primi un împrumut negarantat. Bancile, de regulă, în plus față de pașaport, solicită împrumutatului un pachet mare de documente, inclusiv certificate de venit, un extras din cartea de lucru pentru a confirma durata de serviciu, precum și alte documente. Desigur, ei verifică cu atenție istoricul de credit al împrumutatului pentru a-și minimaliza riscurile.

Pe scurt, un credit de consum fără garanții, este emis de obicei cu rate ridicate ale dobânzii pe termen scurt, și se poate obține doar o suma mică.

 

Vezi mai multe aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *