Ce se întâmplă cu un împrumut de divorț?
Viața este ceea ce ni se întâmplă fără ca noi să planificăm. Familiile fac adesea împrumuturi și, de obicei, oamenii nu se gândesc la ce se va întâmpla cu aceste obligații dacă va avea loc un divorț. Există un număr semnificativ de persoane care nu știu ce se va întâmpla cu angajamentul față de bancă sau compania de credit după separare. Problema este deosebit de gravă atunci când se încheie o ipotecă, rambursată de ambii soți.
Separarea împrumuturilor în caz de divorț
În primul caz, proprietatea este împărțită între cele două părți. Astfel, împrumutul este rambursat separat de ambii soți. Acest lucru s-ar putea să nu se întâmple dacă s-a încheiat și notarizat un acord preliminar de căsătorie. În acest caz, soții sunt de acord în prealabil în legătură cu proprietatea și angajamentele lor specifice de plată sunt clarificate. În acest fel, ambii vor avea claritate despre responsabilitățile lor și exact modul în care va fi efectuată plata. Există o altă opțiune și, în unele cazuri, situația este mai simplă.
Este posibil ca totul dintre un bărbat și o femeie să fie împărțit în mod egal. Acest lucru este valabil și pentru obligațiile post-căsătorie. Astfel, ambii au drepturi egale și după divorț, ar trebui să primească un număr egal de lucruri dar și de responsabilități.
Divorțurile se ridică anual la un număr de câteva mii pentru întreaga țară și, împreună cu acestea, cazurile de distribuire a creditelor ipotecare și de consum. Fiecare soț, după divorț, consideră că partenerul său ar trebui să își asume mai multă responsabilitate în achitarea datoriilor. Există, de asemenea, multe capcane legale și cazuri dificil de interpretat care afectează companiile bancare și nebancare care au acordat împrumuturile.
Credite nebancare pe termen lung online
Perioadă de împrumut între 3 și 12 luni
- Solicitare 100% online
- Alege suma de care ai nevoie
- Primeşti banii
Avantajele includ accesul rapid la fonduri pentru a face față cheltuielilor legate de divorț, ajutând la facilitarea tranzitiei financiare în perioada post-divorț.
Da, în funcție de furnizor, poți avea opțiuni chiar și cu un istoric de credit mai slab. Cu toate acestea, condițiile și dobânzile pot varia.
Documentele comune includ buletinul de identitate, adeverința de venit și, în unele cazuri, documente legate de divorț sau procesul legal în desfășurare. Verifică cerințele specifice ale furnizorului înainte de aplicare.