Credit in lei sau valuta?

Cum alegi un împrumut? Credit in lei sau valuta?

Când întâmpini o problem urgentă, ce crezi că ar fi mai bine să alegi? Un împrumut obținut în euro sau un împrumut în lei? Află ce factori ar trebui să ai în considerare atunci când iei această decizie.

Înainte de a lua o astfel de decizie este recomandat să ai în vedere toate avantajele și dezavantajele acestor tipuri de împrumuturi.

Analizând toate informațiile disponibile referitoare la împrumuturile în lei sau în euro, vei fi sifur că faci alegerea potrivită nevoilor tale și situației tale financiare.

Credit in lei sau euro?

Informații despre împrumutul in lei

Un împrumut obținut în lei este dedicate, în special, persoanele care își obțin veniturile preponderant în această monedă. Cele mai multe instituții financiare oferă împrumuturi în lei, dar și instituțiile financiar nebancare.

Însă, atunci când alegi o instituție financiară clasică trebuie să știi că poți obține împrumuturi și în euro sau alte valute diferite.

Rezumând, cea mai important regulă atunci când vne vorba de decizia valutei împrumuturilor este că un credit trebuie făcut în valuta în care îți încasezi veniturile.

Informațiile despre împrumuturile în euro

De-a lungul timpului împrumuturile în euro au cunoscut atât suișuri, cât și coborâșuri. Oamenii nu au fost prea entuziasmați atunci când venea vorba de împrumuturi în euro, dat fiind faptul că se poate schimba rapid.

Însă, a existat și o anumită perioadă în care împrumuturile în euro erau cele mai populare pentru că aveau o dobândă foarte scăzută.

În altă ordine de idei, trebuie să menționăm că Banca Națională Română încurajează solicitarea creditelor în lei prin scăderea dobânzilor.

Gânduril finale

Alege împrumutul în funcție de moneda în care îți primești salariul sau diferitele venituri în general. Este cea mai avantajoasă și sigură soluție pentru tine.

Așadar, daca obții salariul în euro, alege un credit în euro și nu vei mai avea probleme legate de fluctuațiile cursului de schimb valutar. De asemenea, trebuie să acorzi atenție și dobânzile oferite de instituție financiară, și să deții avansul necesar, dacă dorești un credit ipotecar.

Este reomandat, de asemenea, să nu rămâi la prima ofertă întâlnită, ci să studiezi piața și să alegi ce e mai avantajos pentru tine și pentru veniturile tale.