Credite rapide pentru restantieri

În cazul în care te intrebai de ce banca la care ai aplicat pentru un credit, ti-a respins cererea, trebuie sa stii ca acest răspuns a venit în urma verificării statusului tău de client de după încheierea relației cu o altă bancă. De regulă, atunci cand intarziem plata ratei sau ramanem cu datorii în urma accesarii unui credit, banca transmite aceste informații către Biroul de Credit care este de fapt o bază de date specializată, înființată chiar de sistemul bancar. Prin urmare, toate interacțiunile noastre, pozitive sau negative, cu instituția bancară sunt stocate în acest istoric la care au acces toate celelalte bănci, pe baza lui putand decide dacă ne pot acorda sau nu un eventual viitor împrumut.

Băncile nu împrumută bani persoanelor care au sau au avut datorii și sunt raportate ca  restanțiere, însă instituțiile financiare nebancare au propriile sisteme de evaluare a riscurilor și sunt pregatite sa activeze în acest sector pentru un profit mai bun și o cotă de piață mai mare. Pentru această categorie specialaă de clienți instituțiile nebancare (IFN) dezvolta oferte mai variate și pun la punct o metodologie asemănătoare celei pentru acordarea creditelor personale obișnuite. Așadar, nimic ilegal la mijloc, pur și simplu IFN-urile sunt dispuse să își asume anumite riscuri din dorința de a castiga teren în domeniul creditării.

La fel ca în cazul creditelor personale, nici condițiile pe care clientul trebuie sa le îndeplinească nu sunt prea stricte. În vederea accesarii creditelor pentru restanțieri trebuie să ai minim 18 ani împliniți și va fi nevoie sa furnizezi datele din actul de identitate și informații referitoare la o sursă stabilă de venit, cum ar fi un extras de cont. De menționat că interesul pentru aflarea sursei de venit este strict legat de posibilitatea de a demonstra ca beneficiezi de anumite castiguri lunare și mai puțin importantă este modalitatea prin care aceste venituri îți sunt atribuite.