Împrumut intre persoane fizice fara taxe in avans

Împrumuturi între persoane fizice – Informații importante

Împrumutul nu trebuie neapărat să fie acordat de o bancă sau instituție de credit. Contractul de comodat se poate incheia si intre persoane fizice. Într-o astfel de situație, chiar și atunci când părțile au încredere reciprocă, merită să încheiați un contract de împrumut care să definească clar drepturile și obligațiile ambelor părți. Acest lucru este deosebit de important atunci când împrumutați o sumă mare de bani. Ce ar trebui să rețineți și cum să pregătiți corect un contract de împrumut? Un împrumut privat este o obligație serioasă pentru ambele părți la contract.

Contract de imprumut intre persoane fizice

Un contract de împrumut privat este un document amplu care necesită o pregătire meticuloasă și atentă. De asemenea, merită să cunoaștem definiția și rolul acesteia pentru a fi la curent cu tot ce ține de semnătură – chiar dacă se încheie între părți prietenoase, cunoscute. În primul rând, să definim tipul de contract de împrumut – acesta este așa-numitul un acord consensual, a cărui caracteristică este cerința unei declarații unanime a ambelor părți.

Ce trebuie să conțină contractul de împrumut?

  1. Data și locul contractului de împrumut
  2. Indicarea obiectului contractului – în acest caz, este desigur un împrumut în numerar, dar trebuie indicat clar prin adăugarea valutei și sumei. Legea permite diverse metode de împrumut, iar instituțiile financiare nu dețin monopol în această chestiune.
  3. Indicarea sumei împrumutate și a perioadei de rambursare – este necesar să precizăm exact cât ne împrumutăm și până în ce zi împrumutul privat poate fi restituit exclusiv.
  4. Declarație de avere a împrumutatului – acest element acționează ca o garanție pentru creditor atunci când clientul nu poate returna suma împrumutată.
  5. Consecințele rambursării cu întârziere – creditorul trebuie să informeze și cealaltă parte despre consecințele neachitării la timp a obligației. Dacă încheiem un acord cu un străin, dar o persoană privată, activitățile pot fi asemănătoare cu companiile de credit.