Împrumuturi pentru romanii din strainatate

Doar cei care lucreaza in strainatate stiu cat de dificila este obtinerea unui credit departe de casa, insa in era tehnologie perspectiva nu trebuie sa fie atat de dramatica deoarece acum exista posibilități de finanțare chiar și de la distanță.

Credite pentru romanii din strainatate

La acest lucru s-au gandit si unele instituții financiare nebancare (IFN) care acorda credite pentru nevoi personale sau pentru cei care își planifica întoarcerea în țară prin accesarea unui împrumut pentru achiziția unei locuințe.

Credit și imprumut nevoi personale cu venit castigat în străinătate

Instituțiile financiare nebancare din România îi considera eligibili pentru a solicita un credit pe toți românii care lucrează în străinătate, cu condiția ca aceștia să dețină un loc de munca legal și să-și raporteze veniturile către instituțiile fiscale din țara de reședință.

De altfel, aceștia pot solicita un credit și în țara în care locuiesc, respectând condițiile de creditare și încadrare ale țării respective, prin urmare tot mai mulți români aleg o variantă de împrumut în străinătate, acolo beneficiind de obicei de dobânzi și comisioane mai mici decat cele din România. Un alt aspect favorabil al creditelor din strainatate il reprezinta serviciile adiționale puse la dispoziția clientului, rapiditatea acordării creditului  și numărul redus de documente solicitate.

Credit ipotecar pentru romani din strainatate

În România, deși exista un segment de credite destinat diasporei, de regula condițiile de creditare nu sunt cele mai prietenoase, și nu tocmai potrivite achiziția unei locuințe.  În cele mai multe cazuri, un credit nebancar cu venituri din străinătate se caracterizează printr-o accesibilitate mai buna, însă prin costuri mai mari.

Așadar, dacă lucrezi în afara țării și ai un istoric de creditare nu tocmai pozitiv, ai sanse sa obtii un credit nebancar în România. Înainte de a lua aceasta decizie, insa, este recomandat sa studiezi cu atenție clauzele contractuale și sa te asigura ca poți returna fără probleme suma solicitată, în termenii agreați cu etitatea financiara.