Rambursare anticipata

La ce se referă rambursare anticipate?

În cazul rambursării anticipate, banca trebuie să utilizeze soldul curent al creditului ca bază. Dobânda este redusă în funcție de perioada contractuală scurtată, iar costurile creditului trebuie reduse proporțional cu perioada de credit precedentă. Acest lucru este obligatoriu prin lege.

Amortizarea anticipată este o plată efectuată înainte de expirarea unui contract, al cărei scop este de a avansa total sau parțial plata finală cerută sau convenită anterior.

Ne referim la plăți anticipate ca plăți persuasive înainte de orice plată sau angajament de cumpărare convenit în trecut.

Aceste tranzacții sunt de obicei efectuate cu un program de plată sau scadență convenit în prealabil între părțile implicate.

Așa cum se întâmplă adesea cu alți termeni economici, semnificația acestuia va varia dacă ne uităm la domeniul în care se referă: economie de afaceri, finanțe, datoria publică, bancar, comerț…

Rambursare anticipata credit

În cazul activelor financiare, practica rambursării anticipate este destul de comună, deoarece acestea reprezintă un mecanism util atunci când vine vorba de plata anticipată și transferul produsului convenit către o terță parte. La fel se întâmplă și dacă ceea ce se urmărește este anularea acestuia.

Întrucât sunt instrumente financiare negociabile (împrumuturi ipotecare imobiliare, bilete la ordin, bonuri de trezorerie…), ele pot fi comercializate și vândute în condițiile așteptate și convenite în contractul sau achiziția inițial.

Caracteristici ale rambursării anticipate

Indiferent de zona despre care vorbim, toate amortizarile anticipate au o serie de caracteristici care trebuie subliniate.

Procedura rambursare anticipata

Poate include plata parțială sau integrală înainte de expirarea contractului.

În cazul creditelor sau investițiilor financiare, la efectuarea plății în avans, este necesar să se țină cont de volumul dobânzii generate până la acea dată și aceasta să fie compensată în același mod.

În cazuri precum cea precedentă, în care se stabilește o plată principală și o dobândă, fiecare plată în avans sau amortizare implică modificarea bazei de rambursare și, prin urmare, suma dobânzii care trebuie plătită în viitor variază în timp.

Aceste plăți anticipate au consecințe precum modificarea scadenței sau reducerea plăților în așteptare până la scadență. De obicei, clientul sau proprietarul proprietății alege între cele două alternative. Această practică este foarte comună atunci când plătiți împrumuturi ipotecare sau împrumuturi personale.

Adesea, rambursarea anticipată este convenită de comun acord între un client și un furnizor sau un împrumutat și un creditor. În acest fel, se negociază diverse detalii contractuale și se stabilesc termenii pentru plata finală intenționată.

Rambursarea anticipata a creditului

Uneori există clauze sau puncte contractuale care descurajează efectuarea plăților în avans. Acest lucru se realizează sub forma aplicării unor taxe de plată în avans, de obicei ca măsură de protejare a instituției financiare sau a băncii deasupra propriilor interese.